Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image
Previous Next
Τσιμέντα

Τσιμέντα
Ι. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε. | Γρα Λυγιά, Λασίθι Κρήτης


Το τσιμέντο εντοπίζεται για πρώτη φορά στις οικοδομές των αρχαίων Αιγύπτιων και στα Ρωμαϊκά χρόνια. Μετά από απουσία αρκετών αιώνων, το τσιμέντο εμφανίζεται ξανά στο προσκήνιο στις αρχές του 19ου αιώνα και από τότε μέχρι σήμερα, κυριαρχεί στην οικιστική ανάπτυξη, ενσωματώνοντας καινοτομίες υψηλής τεχνολογίας. 

Τι είναι;
Το τσιμέντο είναι το συνδετικό υλικό και βασικό συστατικό των σκυροδεμάτων και των κονιαμάτων. Οι ιδιότητες του τσιμέντου οφείλονται στο κύριο δραστικό συστατικό του, το κλίνκερ. Όταν το κλίνκερ έρθει σε επαφή με νερό δημιουργούνται παράγωγα ελάχιστα διαλυτά στο νερό τα οποία με την πάροδο του χρόνου αποκτούν σκληρή και δυνατή δομή.

Στο κλίνκερ, οφείλεται επίσης η ιδιότητα του τσιμέντου, όταν αναμιγνύεται με νερό και  αδρανή υλικά, να αποκτά  συγκολλητικές ιδιότητες συγκρατώντας τα χονδρόκοκκα αδρανή (χαλίκι, γαρμπίλι) και σχηματίζοντας ένα στερεό σώμα κατάλληλο για κατασκευές. Αυτό το προϊόν ονομάζεται σκυρόδεμα.

Σακευμένο Τσιμέντο
Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ διαθέτει στην Ελληνική αγορά μια πλήρη γκάμα προϊόντων συσκευασμένου (σακευμένου) τσιμέντου που ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις της σύγχρονης κατασκευής σε ανθεκτικότητα και αντοχή.

Χύδην Τσιμέντο
To Χύδην τσιμέντο είναι η βασική πρώτη ύλη για την παραγωγή σκυροδέματος και κονιαμάτων. Στη μορφή αυτή είναι διαθέσιμα όλα τα προϊόντα του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ που καλύπτουν όλες τις ανάγκες της αγοράς τσιμέντου, σκυροδέματος, παραγωγής κονιαμάτων και προκατασκευασμένων στοιχείων από μπετόν, εξειδικευμένων κατασκευών (μπετό ανθεκτικό σε θεϊικά, μπετό υπερ-υψηλών αντοχών κλπ) καθώς και όλα τα σακευμένα προϊόντα.