Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image
Previous Next
Γυψοσανίδες - Ξηρά Δόμηση

Γυψοσανίδες - Ξηρά Δόμηση
Ι. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε. | Γρα Λυγιά, Λασίθι Κρήτης


 

ΟΡΟΦΕΣ

Οι οροφές με γυψοσανίδες μπορούν να διαμορφωθούν είτε σαν επενδύσεις είτε σαν αναρτώμενες οροφές.

Αποτελούνται από ένα μεταλλικό σκελετό στερέωσης πάνω στον οποίο βιδώνονται οι γυψοσανίδες που δημιουργούν την τελική επιφάνεια.

Όταν μιλάμε για επενδύσεις η στερέωση του μεταλλικού σκελετού γίνεται άμεσα στο φέρον στοιχείο ενώ στις αναρτώμενες οροφές η στερέωση γίνεται μέσω κάποιου μεταλλικού στοιχείου όπως π.χ. μίας ντίζας.

Οι οροφές με γυψοσανίδες είναι πυράντοχες, ηχομονωτικές και δίνουν επιφάνειες διάφορες ανάλογα με τις αισθητικές απαιτήσεις. Μπορούν εύκολα να δημιουργηθούν σκωτίες ή άλλα αρχιτεκτονήματα όπως επίσης και να ενταχθούν κρυφοί φωτισμοί.

 

ΧΩΡΙΣΜΑΤΑ

Οι γυψοσανίδες είναι πλέον η κύρια επιλογή για την κατασκευή εσωτερικών χωρισμάτων στα σπίτια κατά τη διάρκεια των ανακαινίσεων ή ανακατασκευών.

Ανήκουν στη λεγόμενη «ξηρά δόμηση» που προτιμάται πλέον από την κλασσική για πολλούς λόγους.

  • Πιο γρήγορη κατασκευή
  • Πολύ καλή ηχομόνωση
  • Χαμηλότερα βάρη/μικρά φορτία
  • Λιγότερη όχληση των ενοίκων
  • Καθαριότητα του χώρου

Τα εσωτερικά χωρίσματα αποτελούνται από δύο γυψοσανίδες που μοντάρονται πάνω σε ένα σιδερένιο σκελετό που αποτελείται από στρωτήρες  και ορθοστάτες.

Ο κενός χώρος ανάμεσα στις γυψοσανίδες γεμίζει με ένα ηχοαπορροφητικό υλικό όπως είναι ο πετροβάμβακας ή ο ορυκτοβάμβακας.

Για να ενισχύσουμε την ηχομόνωση των χωρισμάτων συχνά χρησιμοποιούμε μία αυτοκόλλητη μεμβράνη όπως το Topsilent που βοηθάει πολύ με την αποσβεστική του ικανότητα.

Περιμετρικά και στις συναρμογές του μεταλλικού σκελετού με τους τοίχους, το ταβάνι και το δάπεδο μπαίνει αφρώδης ηχομονωτική ταινία για να εξαλείψει τις πιθανές ηχογέφυρες.

 

ΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ

Η αρμολόγηση στις εργασίες με γυψοσανίδες είναι ένα πολύ σημαντικό κριτήριο για την αξιολόγηση τους. Η σωστή αρμολόγηση αποκαθιστά τη συνέχεια ανάμεσα σε δύο γυψοσανίδες και εξασφαλίζει την ομοιομορφία και την επιπεδότητα επιφάνειας.

Ανάλογα με τις απαιτήσεις φινιρίσματος υπάρχουν και διαφορετικά συστήματα αρμολόγησης. 

Σε περίπτωση διπλής στρώσης γυψοσανίδων απλά γεμίζουμε τους αρμούς  της πρώτης στρώσης και στοκάρουμε κανονικά τους αρμούς της δεύτερης.

Οι αρμοί της πρώτης γυψοσανίδας δεν πρέπει να μένουν κενοί για λόγους ηχομόνωσης και πυρασφάλειας.

Ανάλογα με τις απαιτήσεις για την τελική επιφάνεια μπορούν να περαστούν επιπλέον χέρια αρμολογήματος και φινιρίσματος.

Η επιφάνεια που θα παραδοθεί θα πρέπει να είναι λεία, επίπεδη και έτοιμη για να δεχθεί αστάρι και χρώμα.